Historia

Suomessa yli 30 vuotta puhtaan veneilyn puolesta

Star brite perustettiin vuonna 1973. Tuolloin yrityksellä oli neljän mullistavan autohoitotuotteen sarja. Yrityksen päätuote oli edistyksellinen autovaha, joka palautti himmeälle ja hapettuneelle maalipinnalle säihkyvän kiillon ja pitkäkestoisen suojan.

1970 -luvun lopulla Star brite laajensi markkinoita ja avasi jakelukeskuksen Kanadaan Toronton lähelle, toimistot Ranskan Lyoniin ja varastokeskuksen Hollannin Rotterdamiin. Star briten tuotteet ovat olleet myynnissä Euroopassa jo yli 30 vuotta ja yritys on alallaan johtava. Nykyään Star brite jatkaa uusien ja innovatiivisten tuotteiden tekemistä. Yritys markkinoi erityisiä tuotteita autoiluun, veneilyyn, asuntoautoihin, maatalouteen, kuorma-autoiluun, puutarhakalusteiden hoitoon ja ilmailuteollisuudelle.

Lisäksi Star brite valmistaa täydellisen linjan harjoja, harjanvarsia, apuvälineitä, kiinnitysliinoja ja mustekaloja. Star briten päätehdas on Kinpak Inc ja se sijaitsee Montgomeryssä Alabaman osavaltiossa. Tehdas valmistaa tuotteita myös suurille öljytehtaille ja jälleenmyyjille heidän omilla tuotenimillään.

300 000 neliömetrin kokoiset tilat pitävät sisällään valmistamisen, sekoittamisen, pakkauksen ja jakelun. Tiloista löytyy lähes 350 000 litran kokoiset massatankit, 80 000litran sekoitustankit, laboratoriot, laadunvalvontakeskuksen, kuusi pullojen valmistuskonetta ja kahdeksan täysin automatisoitua täyttölinjaa. Kinpakilla on myös kahden hehtaarin kokoinen terminaaliAlabamajoen varrella.

Suomessa Star brite on ollut myynnissä jo yli 30 vuotta. Star brite tuotteita on saatavilla, lähes kaikista hyvin varustetuista venealan tarvikkeita myyvistä liikkeistä läpi koko Suomen.

Starbrite tehtaan laajennus valmistui keväällä 2018.

Ocean Bio-Chem Inc:n päätuotantolaitos laajeni äskettäin noin 377 000 neliömetrin kokoiseksi, jotta se pystyy vastaamaan kysyntään. Tytäryhtiö Kinpac Inc sijaitsee Montgomeryssä, Alabamassa, Kinpak valmistaa Star brite tuotteita useille markkinoille.

Uusi tuotantorakennus hyödyntää energiatehokkaita ominaisuuksia, mm. LED-valaistus sekä korkealuokkaiset kaasulämmittimet. Laajennusosan kattoon on suunniteltu aurinkopanelit.

Tehtaalla on 500 000 gallonan sekoituskapasiteetti ja useita puhallusmuovauskoneita, jotka tuottavat PVC ja HDPE pulloja eri väreissä sekä muodoissa ja näitä pulloja myydään myös ulkopuolisille asiakkaille. Laitteistoon kuuluu 10 täysin automatisoitua täyttölinjastoa, säiliölinjastoa, rumpujen täyttölinjastoja, irtotavaran täyttölinjastot sekä rasvan täyttölinjat. Täytettävät astiat voivat olla kooltaan yhdestä unssista aina 55 gallonaan saakka. Täyttönopeus on 120 gallonaa minuutissa.

Paikan päällä oleva säilytystilat ovat kapasiteetiltaan n. 550 000 gallonaa.

Yhtiöllä on kauppaa NASDAQ-pörssissä OBCI-symbolilla