-73°C MYRKYTÖN KAUSISÄILYTYSNESTE

Kategoria: 
Tuotenro: 
31500
Koko: 
3,78 L

Kestää pakkasta -73 °C
Suojaa juoma-/ lämmitysvesijärjestelmät ja vesi WC-järjestelmät sekä kaikki vesijäähdytteiset moottorit myös alumiinilohkoiset sekä PVC-putket talvivarastoinnin ajan
Suojaa ruosteelta ja korroosiolta
Käy alumiinille, kuparille ja juotoksille
Ei vahingoita kumia, hanoja ja tiivistetuotteita
Ei sisällä alkoholia
Valmista käytettäväksi, voidaan laimentaa. 

Laimennetun liuoksen vahvuus: 
20% -> jäätymispiste - 6,11 °C 
30% -> jäätymispiste -11,39 °C
40% -> jäätymispiste -19,11 °C
50% -> jäätymispiste -30,61 °C
60% -> jäätymispiste -47,06 °C

HUOMAUTUS: Propyleeniglykolipohjaisia säilytyssuojaus- ja jäänestoaineita (-73 °C, -129 °C) puhtaalla vedellä laimentaessa on tärkeää sekoittaa seos koostumukseltaan tasaiseksi. Jos seosta ei sekoiteta asianmukaisesti, se ei suojaa moottoria tai vesijärjestelmää kunnolla. Talvisuojaustuotteet on luokiteltu teollisuusstandardien mukaisesti halkeamiskestävyyden, ei pakkaskestävyyden mukaan. Mitä eroa näillä on? Jos jäänestoaineen ilmoitetaan kestävän -73 °C, tarkoittaa se, että aineella täytetty kupariputki halkeaa -73 °C lämpötilassa. Laimentamattomassa aineessa jääkiteitä alkaa kuitenkin muodostua jo -51 °C lämpötilassa. Jääkiteiden muodostumislämpötilaa sanotaan jäätymispisteeksi. Kun lämpötila laskee, jääkiteiden tiheys kasvaa ja aine laajenee. Aineen laajetessa putkeen kohdistuu painetta, ja -73 °C lämpötilassa kupariputki halkeaa. PVC-putki halkeaa -62 °C lämpötilassa, koska PVC ei ole yhtä kestävää kuin kupari.
OHJEET – Lue ja noudata huolellisesti – Vesijärjestelmien talvisuojaus 
1. Tyhjennä vesijärjestelmä mahdollisimman huolellisesti. Avaa lämpimän ja kylmän veden hanat ja muut vedenottopisteet. Tyhjennä vettä mahdollisimman paljon ilmanpaineen avulla. 
2. Tyhjennä kuumavesisäiliö – jätä hana auki tyhjentämisen jälkeen. Kytke kuumavesisäiliö irralleen järjestelmästä: irrota kuumavesisäiliön tulo- ja poistoliitännät ja liitä ne toisiinsa esimerkiksi letkulla ja letkunkiristimillä. 
3. Lisää järjestelmään jäänestoaine. 
4. Lisää järjestelmään painetta tai käynnistä apupumppu. 
5. Aloita kauimmaisesta hanasta ja toimi seuraavasti: avaa hana ja anna jäänestoaineen virrata niin kauan, että neste muuttuu värilliseksi. 
6. Toista kohta 5 jokaisen juomavesihanan kohdalla. 
7. Varmista järjestelmän tyhjeneminen vetämällä WC useaan kertaan. HUOMAUTUS: Varmista, että jätevesisäiliö on tyhjennetty kokonaan. 
8. Varmista, että jätejärjestelmässä on riittävästi jäänestoainetta aktivoimalla venttiili useaan kertaan.

KEVÄÄLLÄ – Huuhtele järjestelmää puhtaalla vedellä 15–20 minuutin ajan niin, että kaikki värillinen jäänestoaine poistuu järjestelmästä. Juomavesijärjestelmän voi pitää puhtaana ja suojata levältä, bakteereilta, pienhiukkasilta ja sakalta käyttämällä Star Brite Aqua Clean (#32300) -ainetta. 
HUOMAUTUS: Etyleeniglykolin testauslaitteet eivät anna luotettavia lukemia tästä tuotteesta.

MOOTTORIN TALVISUOJAUS 
1. Tee jäähdytysjärjestelmään tarvittavat korjaukset ennen käsittelyä. 
2. Noudata moottorin valmistajan ohjeita jäähdytysnesteen tyhjentämiseen. 
3. Täytä moottorin jäähdytysnestejärjestelmä jäänestoaineella – ÄLÄ LAIMENNA. 
4. Kun moottori otetaan jälleen käyttöön, tyhjennä jäänestoaine ja vaihda sen tilalle Star Brite Bio Safe Anti-Freeze (#31700) -ainetta.